Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

CAD – ERP Integráció – Az igény egyre nő!

A CAD ERP integrációja csökkenti a mérnöki erőfeszítéseket, különösen az egyedi gyártású termékek esetében. Az integráció hiánya hibás adatátírásokat eredményezhet, aminek folyamadványaként költséges hibák fordulhatnak elő a munkafolyamatban.A megfelelő CAD ERP integrációs megoldás megtalálása olyan, mint egy utazás. Biztonságos és kellemes, amíg tudjuk, hogy mit kell keresni, és mire számíthatunk.Az alábbiakba összefoglaljuk amit az abas ERP CAD integrációjáról tudni érdemes. A következő információk segíthetnek abban, hogy megtudja, mit kell keresni egy hatékony CAD ERP integrációs szoftverben.A sikeres CAD-ERP integrációnak négy alapvető tulajdonsága van amit az alábbiakban foglaltunk össze:

Egyszerűség

Gyors és hatékony megvalósítás, amely nem örökké fog tartani, mielőtt működőképes lesz.

Mindig szinkronban

Szükség van egy kétirányú és valós idejű adat-cserére. Az emberek számára is használhatónak kell lennie. Ez kizárja a programozókat a megoldásból.

Gyors megtérülés

Olyan megoldásra van szüksége, amely rövid távon, az előnyeinek köszönhetően rövid időn belül megtérül.

Készen áll a PDM-re és a PLM-re

Előbb vagy utóbb PDM és vagy PLM szoftverekre lesz szükség. Akkor érdemes kiaknázni a múltbeli CAD integráció bevezetését és várhatóan az átmeneti idő a lehető legalacsonyabbá válik.

Egyszerűség

A CAD ERP integrációja egyszerűbbé vált az abas CAD Connector segítségével: a teljes megvalósítási folyamatnak az elejétől a végéig nem lehet több, mint 30-60 nap. A kick-off értekezlettől az éles üzemig tipikus megvalósítást általában 20-40 munkanapon belül be lehet fejezni. Könnyű telepítés: a CAD, PDM vagy PLM alkalmazás egy egyedi felhasználói környezetbe telepített kiegészítőt kap. Az egyes felhasználók telepítése és konfigurálása akár kevesebb, mint 15 percig tarthat. Könnyen kezelhető és karbantartható: a vásárolt megoldásnak minimális képzést kell igényelnie, mivel minimális felhasználói beavatkozás szükséges:

  • Az összes BoM szintet egyetlen művelettel kezelheti.
  • A felhasználói felület CAD-gyártótól független, és következetes minden CAD / PDM / PLM platformon.

Nincs egyedi programozás: ne feledje, hogy minimalizálni szeretné a TCO-t (üzemeltetési költség). Tapasztalataink alapján az elérés egyetlen módja az, ha távol tartunk minden olyan megközelítéstől vagy megoldást, amely magában foglalja az egyedi programozást, akár otthoni, akár gyártóvezérelt. Minden vállalat vezető azt szeretné, hogy teljes mértékben ellenőrzése alatt álljon a folyamat, nem csak az adatintegrációs folyamat, hanem az integrációban részt vevő személyek képzése, a programozóktól függetlenül.

Gyors megtérülés

Tekintettel arra, hogy pénzt fektet be a CAD ERP integrációs projektbe, ezért minden joggal számít a megfelelő megtérülésre (ROI).

Az abas ERP CAD/CAM Connector integrációs tapasztalataink alapján meglehetősen gyors ROI-re számíthat:

  • Például egy tipikus megvalósítás akár néhány hónapon belül megtérülhet. Várható, hogy a műszaki ciklus ideje 5-20% -kal fog csökkeni.

Tapasztalataink szerint a megtérülés inkább a megtakarításokból származik, amelyek a BOM pontosságának drámai javulásának a következménye. Ez viszont általában a költséges hibák jelentős csökkentését eredményezi a gyárban:

  • Az ERP frissíti BOM-adatait, amikor a tervezést megváltoztatják. A megfelelő alapanyagokat használták a megfelelő időben.

PDM / PLM kompatibilis

A legtöbb PDM és PLM szoftvergyártó állítja, hogy ERP-integrációval rendelkezik. Kínálatuk azonban pusztán az export-import folyamatra korlátozódik, amely aligha jobb, mint a kézi adatátírás, főleg azért, mert hiányzik a valós idejű, kétirányú megközelítés, amely az egyetlen ésszerű módszer a biztonságos CAD ERP integráció elérésére. Az export / import megközelítés nyitva hagyja az ajtót, hogy a célrendszer elutasítsa az adatokat, részben befejeződött átadások, helytelenül validált adatok, eltérések stb. A sikeres CAD / PDM / PLM-ERP integrációk szükségszerűen valós idejű adatcserét igényelnek. Bebizonyos, hogy bármilyen más út kudarc lesz. Miért valós idejű? Mivel szükség van egy védelmi rétegre, egy ideiglenes adatobjektumra, amelyet az adatok kitöltésére és érvényesítésére használ majd az ERP-rendszerbe történő végleges átvitel előtt.

Bármely felhasználó által kiadott változtatást érvényesíteni kell az ERP-be történő átvitel előtt. Addig, a termékadatokat “befagyasztva” kell megtervezni a végső felhasználó megerősítéséig, ezáltal biztosítva az adatok minőségét a további üzleti folyamatok számára. Csak így garantálhatja a dokumentumok pontosságát. Az abas CAD/CAM Connector biztosítja a folyamatos munkafolyamatot azáltal, hogy hitelesen továbbítja többek között a verziószámot / a javítási adatot mindkét fél számára, ezáltal tökéletesen megőrizve a folyamatot és a hiba mentességet.

Vissza a főoldalra