Változatos alkalmazási lehetőségek

Az eBusiness külső összeköttetést kínál a belső üzleti folyamatokhoz. A széles körű felhasználási lehetőségek magukba foglalnak mindent a webáruházaktól a külső szolgáltatói hozzáférésen, a logisztikai megoldásokon, a vásárlói és beszállítói portálokon át a szervizszolgáltatásig.

Az abas rendszerével az összes előnyét kihasználja egy rugalmas, középvállalatokra szabott e-business megoldásnak. Az abas lépést tart a technika fejlődésével és a vevői igények változásával, így sokéves ERP tapasztalatunkat a legmodernebb internetes technológiákkal ötvözzük.

Az abas eBusiness megoldásai lehetővé teszik Önnek, hogy világszerte hozzáférjen a vállalkozása számára jelentőséggel bíró információkhoz. Ha webalapú szolgáltatásokkal bővíti üzleti tevékenységét, rövidebb feldolgozási időket ér el megoldásainkkal, így csökkenti tranzakciós költségeit. Ebből profitálnak mind a munkatársak, mind a telepek, leányvállalatok, szállítók és vevők.

Az elektronikus (eBusiness) kereskedelem előnyei

  • integrálható: a rendszer integrálható a már meglévő informatikai rendszerekkel;
  • költségkímélő: csökkennek a papíralapú információáramlásból, az ehhez igénybe vett nagyobb mértékű humánerőforrásból, valamint az ezek miatti tévedésekből származó költségek;
  • nyereségtermelő: globális jellegéből fakadóan új piacokat nyit meg a résztvevők számára;
  • gyors: a kívánt tranzakciók valós időben (azonnal) történnek;
  • azonnali, pontos információk: Ön mindig percre kész képet kap a cég tevékenységéről;
  • biztonságos: a titkosítási technológiák (megfelelő alkalmazásuk esetén) magas fokú biztonságot garantálnak;
  • skálázható: az egyszemélyes vállalkozásoktól a multinacionális cégekig ki tudja elégíteni a felmerülő igényeket.

abas ERP rendszer - Webshop

Az abas ebusiness szolgáltatásainak segítségével könnyen saját professzionális webshopot indíthat. Az eBusiness webshop ágazatfüggetlen, ezért mind B2B, mind B2C területen üzemeltethető minden igényt kielégítő szolgáltatásaival. A bevásárlókosarak tartalma kényelmesen elmenthető, a termékkeresés felhasználóbarát módon az azonosítószám, a keresőszó vagy a teljes szöveg alapján vihető végbe. További funkciók között szerepel többek között az árkalkulátor, a különleges ajánlatok készítése, a Cross Selling, az Up Selling vagy a tartozékrészek kínálata.

abas ERP rendszer - Termékkatalógus

Tegye közzé termékeit online az abas integrált vállalatirányítási rendszer elektronikus termékkatalógusában: termékleírások, képek, CAD-ábrák is könnyen rendelkezésre bocsáthatóak. A termékadatok az ERP rendszerben hatékonyan kezelhetőek, és a duplikált bejegyzések elkerülhetőek.

abas ERP rendszer - Pótalkatrész-katalógus

Az online alkatrész-katalógus alapját az abas Business Suite szerviz funkciója szolgáltatja. Minden olyan termék, amelyhez pótalkatrész vásárolható, egyidejűleg szerviztermékként is funkcionál. Ez biztosítja, hogy az árulista mindig aktuális legyen és a régi eszközökhöz is lehessen pótalkatrészeket rendelni. Így nem keletkezik járulékos kezelési költség egy speciális pótalkatrész-katalógus miatt.

abas ERP rendszer - Szervizlebonyolítás

Az abas szervizszolgáltatása támogatja a szerviztechnikusokat a vevők szervizigényének előkészítésében. A szervizmunkatárs azonnal hozzáférhet egy adott termék történetéhez, elvégezheti a pótlásra szoruló vagy elhasználódott elemek azonosítását és megrendelését. A javítást követően a nyújtott szolgáltatás tételesen felsorolható, és a számla kiállítható. A garanciális és egyéb javítási munkálatok, valamint a szerviztechnikusok munkaterve hatékonyan és áttekinthetően kezelhető.

abas ERP rendszer - Ügyfélportál

Az ügyfélportál számos különböző online szolgáltatást kínál Önnek és ügyfeleinek: ügyfelei egy pillanat alatt megtalálhatják a számukra releváns információkat és szolgáltatásokat. Tegye hatékonyabbá az információcserét, és növelje ezáltal az ügyfelek elégedettségét!

abas ERP rendszer - Szállítói kapcsolat (web EDI)

A szállítói portál lehetővé teszi a beszállítóknak, hogy egyszerűen hozzáférhessenek a nekik szükséges üzleti információkhoz. Ebben nem játszik szerepet, hogy az Ön beszállítója EDI-képes vagy sem. A szállítási státusz, a megrendelt és szállított mennyiségek, az árukövetés adatai és a szállítási idők így bármikor megtekinthetők. A web EDI használatával csökkentheti a beszerzési költségeket és optimalizálhatja üzleti folyamatait az aktuális vevői-szállítói lekérdezések automatikus működése révén. Ezáltal egy általános folyamatsor jeleníthető meg a megrendeléstől egészen az áru beérkezéséig.

abas ERP rendszer - Scanner megoldások

A böngészőalapú scanner megoldásokkal a logisztikai folyamatokat már az áru átvételekor vagy a telephelyen rendezheti és optimalizálhatja. A tételek/termékek könnyen nyilvántartásba vehetők, és az ERP-ben egyszerűen lekönyvelhetők. Ily módon rövidebb átfutási idők tűzhetők ki, és az adminisztrációs költségek csökkenthetők. Munkatársai számára az adatok világszerte PDA-n keresztül lehívhatóvá válnak, a kiértékelések pedig megfelelő felbontásban állnak rendelkezésre.

abas ERP rendszer - Külső értékesítési kapcsolat

Külső munkavégzés során a munkatársak a folyamatokat közvetlenül a bejelentkezés helyén megtekinthetik vagy lehívhatják. Megszűnnek a terhes és időigényes adminisztratív tevékenységek, munkatársai teljes egészében a feladataikra koncentrálhatnak. Minden ügyfélspecifikus adat, ami egy bizonyos külső munkatárshoz tartozik, lehívható, a megbízások, szállítások, munkalapok stb. valós időben elérhetőek. Az abas megbízáslekérdezővel a bejelentkezett felhasználó gyors áttekintést szerezhet a nyitott és a már lezárt megbízásokról, és hozzáférhet a dokumentumokhoz is.

abas ERP rendszer - Webalapú ERP-kezelés

Az abas segítségével az vállalatirányítási rendszer egységei böngészőn keresztül is elérhetőek, az adatok lekérdezhetőek, ezáltal a belső munkatársak mint külső felhasználók a neten keresztül férhetnek hozzá az abas információs rendszeréhez, és dolgozhatnak rajta. Az ügyfelek igényeire szabott ERP-alkalmazások szintén egyszerűen átvihetők az e-business megoldások közé.

abas ERP rendszer - Adatbiztonság

Ha szükséges, az e-business szervert és a klienseket is lehet kódolni az adatátvitel során. A Secure Sockets Layer (SSL) révén az adatokat, amik http átvitellel "közlekednek", kódolás védi, amit az abas e-business szerver SSL tanúsítványa aktivál. Így a különböző munkamenetek, az adatok védelme és integritása garantált az abas e-business alkalmazás és a böngésző között is. Segítségével a céges adatok biztonságban vannak. Az adatok védelmével kapcsolatban kollégáink szívesen nyújtanak Önnek további szakmai információkat, hogy adatai védelme felől teljesen nyugodt lehessen.

További információt az abas eBusiness kiadványunkban olvashat.