Sikeresen megrendezésre került, a most már hagyománynak nevezhető abas Master Kupa vitorlásverseny.

Maradandó emlékekkel gazdagodtunk szeptember 17-én. Helyszínül idén is a festői szépségű Balatonfűzfő szolgált. Több mint harminc induló vett részt a megmérettetésen, ami rekordnak számít.

Ami kedvez a hangulatnak, nehézséget okoz a vitorlásnak: nevezetesen az indián nyár. A kilenc órási indulást jelző virtuális startpisztoly eldördülése után még komoly széljárás jellemezte a balatoni körülményeket, ami végül tiszavirág életűnek bizonyult. A borongós égbolton alig néhány perc elteltével már dárdaként hatoltak át a nyár utolsó napsugarai. A felhőket a napsütés, a széljárást a szélcsend váltotta fel. Nem volt egyszerű feladata a kapitáyoknak, hiszen ezáltal "nehezített" pályán kellett haladásra bírni az elkényelmesedett vitorláshajót. Minden egyes kósza szellő "hadba állítása" aranyét ért.

A sportélmény mellett lehetőség volt jókat beszélgetni, kapcsolatokat elmélyíteni. Ahogy észrevettük, a többi hajón is hasonló szellemben teltek az órák. Mert hát bizony órák voltak, amíg a kijelölt célterületet mindenki elérte, és elindulhatott vissza Balatonfűzfő irányába. De senki sem bánta, hiszen a gyönyörű, végtelen panoráma mellett a kellemes társaságban is csak úgy repül az idő. Vagy, hogy stílszerűek legyünk, a mi esetünkben inkább siklik...
Itt még a derék sporttársak sem legyőzendő ellenfélként tekintenek egymásra. A hajók között folyamatos eszmecsere, hasznos tanácsok, és persze az elmaradhatatlan, finom cukkolások tarkították az élményt.

A délutáni órákban minden csapat sikeresen célbaért. Mindenki, aki részt vett, győztesnek érezhette magát.

Egy levegővételnyi pihenőt követően a verseny közben elvesztett energiákat a vacsora alatt mindenki visszaszerezhette. A táj a szemünk világát kényeztette, az ezt követő esemény pedig fülünknek jelentett igazi felüdülést. Elfogadta a meghívásunkat egy roppant tehetséges együttes, a Watchme. Frenetikus hangulatot idéztek elő, a Blues egy teljesen új oldalával ismerkedhetett meg a nagyérdemű.

A koncert után záró akkordként a pódium táncparketté alakult át. Jöhetett egy kis diszkóhangulat, ami megkoronázta ezt a felejthetlen estét.

Ha nem csak elképzelnéd, de meg is tekintenéd, a képekért kattints ide: Galéria

Ajánlott bejegyzések