Caroline Wizeman az abas USA Marketing és Kommunikációs Igazgatója blogbejegyzésében számolt be az új nemzetközi honlap aktuális állásáról, és a projektcsapat mindennapjairól. A projektvezetők jelenleg egy JIRA nevű program fejlesztésén dolgoznak, amelynek használata megkönnyíti a csapaton belüli kommunikációt. Caroline emellett bemutatja, hogyan dolgoznak együtt a világ különböző részén lévő abas cégek, így az abas Magyarország képviselői is a közös érdekek ügyében. 
 
Sok trükk és leleményesség kell ahhoz, hogy egy olyan csapattal dolgozzunk együtt,  akik a világ különböző pontjain élnek. A módszerek lehetnek high-tech és low-tech megoldások, a cél csupán annyi, hogy a különböző országokban élő kollégák kapcsolódni tudjanak egymáshoz. Caroline eleinte nehezen osztotta meg ötleteit egy számítógép előtt ülve, hiszen ő tipikusan az a vezető, aki táblára rajzol és papírra ír. Ahhoz, hogy használni tudja a jól bevált eszköztárát, a marketingigazgató Skype előtt ülve is rajzolgat, és a kamerába mutatva magyarázza éppen aktuális ötletét.
 
skype ötletelés abas
 
Persze a technika adta lehetőségeket sem veti meg a marketingigazgató. Laptop képernyőjét vágólapra menti, majd az így kapott célkeresztekkel arra a területre közelíthet, amelyiket rögzíteni szeretné. Tehát megcsinálja a képernyő részleges rögzítését, beilleszti Photoshopba, majd pirossal jegyzeteket ír és rajzol a kiegészítendő részekre. Lehet, hogy nem túl elegáns módszer, de hatásos és gyorsan előbbre viszi az „intézd el” jellegű projekteket, és jelenleg ez a legfontosabb.
 
képernyőkép abas
 
Nem mellékes az sem, hogy kinél éppen hányat üt az óra. Az időzónák áthidalására folyamatosan nyitva van Caroline böngészőjében a „World Time Bubby”, ami megmutatja, mikor érheti el egy időben minden kollégáját vagy mikor indítson hívást a partnerek irányába. A kínai kollégákat például 12 órányi időeltolódás választja el a projektvezetőtől, míg Indiával és Sri Lanka-val 9,5 óra a különbözet! Az európai fejlesztő csapatnak, és nekünk magyaroknak, már csak 6 órányi különbséget kell leküzdenünk a telefonhívások során.  
 
A projektcsapat jelenleg egy JIRA nevű program fejlesztésén dolgozik, amely elősegíti a tevékenységek osztályozását, megkülönbözteti a prioritásokat. A programon keresztül feladatokat adhatnak egymásnak a csapattagok, kérdéseket tehetnek fel, ellenőrizhetik az elkészült munkákat és jelezhetik az adott folyamat állapotát. Munkatársaink keményen dolgoznak a program elindításán, hogy a jövőbeli egyeztetések gördülékenyen működjenek, és még eredményesebbé váljon a munkavégzés. 

Címkék:Nemzetközi

Ajánlott bejegyzések