Sok vállalat számára kihívást jelent a változások kezelése: ami a múltban tökéletesen működött, ma már nem elégíti ki egy növekvő vállalat igényeit. Azzal szembesülhetünk, hogy szükségessé válik egy új vállalatirányítási rendszer bevezetése, vagy módosítani érdemes a már meglévőt, az új igényeknek megfelelően. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy tisztában legyünk azokkal a tényezőkkel, amelyek hatással vannak az ERP rendszer birtoklásának költségeire, amely túlmutat a licencek, a szolgáltatások, és egy harmadik fél kezdeti költségein. Ez az a pont, ahol el kell gondolkodni a „Változás Összköltségén”.
 
A kezdeti költségek – amiket az ERP rendszer licenceivel, és a bevezetés költségeivel azonosítanak – csak egy részét képezik a vételárnak. A folyamatosan változó üzleti közegben azonban felmerülnek olyan igények is, amelyek megkövetelik a meglévő ERP módosítását, fejlesztését, de ezzel a költséggel csak kevesen számolnak. Ez egy olyan terület, ahol váratlan, de jelentős költségnövekedés léphet fel, különösen, ha a rendszer testre szabásáról van szó.
 
Az IDC piackutató cég egy 2013-as felmérése szerint „Jelentős mértékű rendszerváltoztatás szükséges ahhoz, hogy az ERP rendszer összhangban maradjon a változó üzleti igényekkel. A változásokat olyan különböző üzleti tényezők váltják ki, mint a feltörekvő piaci erők, a fokozott ügyfél-elvárások, a szabályozási követelmények, az új vagy megváltozott üzleti folyamatok, a változó technológia, a fúziók és a felvásárlások.”
Íme, egy pillantás a legfontosabb megállapításokra.
 
ERP változások a bevezetés után
 
Nyilvánvaló tehát, hogy az ERP rendszer kezdeti bevezetése nem elégítheti ki életre szóló módon a növekvő igényeket, a folyamatos nyomon követés, fejlesztés és változtatás elkerülhetetlen. A felmérés hozzáteszi, hogy a válaszadók 42,5%-a szerint a költségek akadályként jelennek meg az ERP rendszer sikeres módosításában, és a cégek nagy százaléka tapasztalt zavarokat az üzleti működésben, valamint a pénzügyi folyamatokban egyaránt.
 
Ahogy cége és üzleti környezete fejlődik, úgy fejlődnek az újabbnál újabb igények is. Az ERP rendszer kiválasztásakor olyan megoldást válasszon, amely lehetővé teszi a funkcionalitást, az integrációt és a testreszabhatóságot az Ön üzleti igényei szerint, ma és a jövőben egyaránt. Az Ön ERP rendszerének rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy könnyen és gyorsan alkalmazkodjon a szükséges üzleti változásokhoz, beleértve az összes testreszabott funkció zökkenőmentes átvételét, jelentős pénzügyi ráfordítás és üzleti megszakítások nélkül. Minden az egyszerűségről, a funkcionalitásról és a termelékenységről szól. Vessen egy pillantást az abas ERP Software-re és megmutatjuk, hogyan tudunk változást hozni üzletébe!

 

Címkék:ERP hírek

Ajánlott bejegyzések