A magot most kell elvetni, ha ősszel szép termést szeretnénk!...
 
Vársz, míg felkel majd a nap?
 
Sokszor találkozunk azzal az érvnek tűnő kifogással, hogy persze, persze, jó lenne egy ERP rendszer, az abas is tetszik, de sajnos nincs pályázat, amivel finanszírozni lehetne… Igaz, nincsenek kiírt és érvényes pályázatok. MOST!
 
De vajon jó szemszögből közelít a témához a vállaltvezető, ha csak és pusztán külső forrásra vár? 
 
Mi ezt egy kicsit másként látjuk.
 
abas ERP beruházás
 
Az ERP stratégiai kérdés, s mint ilyen ugyan a jelen helyzetből indul ki, de minden esetben a jövő működését prognosztizálja, amennyiben korszerű vezetést, termelésirányítást, és más a cég mindennapi hatékony működése, valamint fejlődése érdekében hasznos, sőt nélkülözhetetlen folyamatokat támogat, illetve valósít meg.  
Az ERP rendszer versenyelőnyt jelent annak, aki használja – ezt az élet szinte naponta bizonyítja, tanúsíthatom. 
 
Egy jól működő ERP rendszer 3-5 éven belül kitermeli az árát, tehát megtérülő beruházás és nem költség. 
Egy ERP rendszer bevezetése időnként bizony kihívás. Kihívás vezetőknek, beosztottaknak, a megszokásból, rutinból dolgozóknak egyaránt. Sokukat kibillenti az addig megszokott komfort-zónáiból.  Változások állnak be akarva akaratlanul is a mindennapi rutinba, s - mint tudjuk – a változást nem mindenki tudja megfelelően tolerálni. 
 
Mindebből az következik, hogy ha valaki sikeresen kívánja működtetni a jövőben az eszközt, ahhoz 
 
Tehát javaslatunk, hogy a fenti példához hasonlóan kezdjük meg közösen a felkészülést. Amikor kiírásra kerülnek a pályázatok, akkor várhatóan rövid beadási határidővel, rapid lefolyással kell teljesíteni, amit nem lehet kapkodva elvégezni. Akkor senkinek nem lesz elég kapacitása, türelme az egyszerre többfrontos harcot megvívni, magasabb lehet a hibázási valószínűség. 
 
Ajánlatunk egyszerű és világos:
Aki úgy gondolja, hogy cége pályázati úton elnyert támogatásból fogja bevezetni az abas Business Suite integrált vállalatirányítási rendszert még ebben az évben, annak olyan előzetes szakmai támogatást fogunk nyújtani, amelynek során bizony fel kell készülni.  Ezt úgy kell elképzelni, mint egy konyhakertet. Ahhoz, hogy ősszel szüretelhessünk, ahhoz most, a tavasz elején kell előkészíteni az ágyásokat, elvetni a magot, gyomlálni a kultúrnövényhez képest sokkal gyorsabban növő dudvát. Azaz szinte egész idő alatt felkészülünk a betakarításra. Mindezt azért tesszük, hogy jobb legyen, hogy másabb legyen, hogy több legyen a javainkból. 
  • felmérjük a testreszabási igényeket,
  • segítünk a kulcsfelhasználóknak az abas működési rendszerének megértésében (előzetes oktatási alkalmak),
  • javaslatot teszünk a sikeres bevezetés előzetes lépéseire, sőt ezeket mentoráljuk - bízva felhalmozott szakmai ismereteinkben
  • támogatjuk a változásmenedzsment egyes lépéseit (konzultációk, szakmai workshopok, stb.)
  • elkészítjük az alapdokumentumokat
S mindezt azért, hogy amikor megnyílnak az „ég csatornái”, akkor a támogatás minden cseppje termékeny talajba hulljon. Kész legyen a pályázati támogatást elnyerő vállalat az integrált vállalatirányítási rendszer fogadására, ezáltal: 
  • hatékonyan, 
  • gördülékenyen
  • egyeztetett módon
  • együttműködve
... tudja bevezetni és élvezni is az ERP rendszerüket. Határidőre, versenyképességüket fokozva, új piaci szegmenseket meghódítva. 
S mindezt mennyiért?
 
Higgyék el: meg fogunk egyezni...
Csonka Miklós
ABAS értékesítési partner

Címkék:Bevezetés

Ajánlott bejegyzések