Eladás-és forgalomtervezés
 
Az abas Business Suite eladás tervezés modulja elsősorban a kereskedelmi árucikkek eladási mennyiségeinek, és forgalmának tervezésére alkalmas. 
 
 

 Az eladás- és forgalomtervezés modul a következő funkciókat biztosítja:

  • Mennyiségi és forgalmi tervezése cikktartományok és árucikkek alapján,
  • időszakok meghatározása a tény, bázis vagy terv adatokhoz,
  • bázis-, terv- és tényadatok külön rögzítése és törlése a tervezés és tervezési egység szintjén,
  • tervezési egységek automatikus létrehozása,tervezés vevőnként vagy raktárcsoportonként,
  • az egyes tervezési egységek súlyozása,
  • visszaszállítások figyelembevétele,
  • forgalom terv ár használata a forgalomtervezéshez,
  • új termékek tervezése bázis adatok nélkül összehasonlítható, meglévő árucikkeken keresztül,hozzákapcsolás a diszpozícióhoz a gördülő tervezésen keresztül.
Az eladás- és forgalomtervezés során a mennyiségi tervezés a bázis, terv- és tény időszakokban keletkezett raktármozgások alapján történik. Tervezési időszakokat tetszőleges időintervallum szerint bontva lehet létrehozni, így lehetőség van napi, heti, havi, negyedéves, éves, és szabad periódusra vonatkozó időszakok létrehozására.
 
A bázis időszakban történt készletmozgások, és a hozzájuk tartozó átlagos eladási árak alapján határozható meg a képző mennyiségi és érték adat, majd a bázis adatokat alapul véve lehet a terv mennyiségi és érték adatok számolását elvégezni. A terv adatok meghatározása elsősorban a százalékos forgalom változások alapján történhet.
 
A bázis- és terv adatok meghatározását követően a tényleges kiszállítások alapján határozhatóak meg a tény mennyiségi és érték adatok.
 
Az eladás és forgalom tervezés kiértékelése érdekében több infosystem áll rendelkezésünkre, melyek a terv-, tény mennyiségi és érték adatok kiértékelésére szolgálnak, mutatva az aktuális mennyiséget, értéket és a terv- tény adatok közötti százalékos eltérést.
 
Az eladás és forgalom tervezés egy kiegészítő funkciójaként lehetőség van a terv adatokat átadni a diszpozíció számára, így az abas-ban nyomon követhető, hogy az aktuális vevői megrendelési volumen mellett mennyit kell még értékesítenünk a tervezés alá vont termékekből, annak érdekében, hogy a terv teljesíthető legyen.

Ajánlott bejegyzések