Izgalmasan indul a 2015-ös év az abas Magyarország munkatársai számára: az elkövetkező hetekben ugyanis egyszerre 8 új partnerünknél kerül bevezetésre vállalatirányítási szoftverünk.

Ahogy Facebook oldalunkon is ígértük, rendszeresen beszámolunk partnereink tapasztalatairól. Elsőként a GANZ Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft. válaszolt kérdéseinkre.


Mi indokolta az ERP bevezetését?

Cégünk 1995-ben határozta el, hogy integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésével korszerűsíti üzleti folyamatait. Az akkori választás a SYNERGON által magyarosított és forgalmazott amerikai SYMIX rendszerre esett. A rendszer 1997. január 1-jén indult élesben. Sajnos a Synergon pár évvel később ezt az üzletágát megszüntette, és leállt a rendszer támogatásával. Ennek ellenére a SYMIX rendszert különösebb probléma nélkül tudtuk használni a mai napig. Ugyanakkor az utolsó években felszínre kerültek komoly hiányosságok. A rendszer mára nem igazán felel meg az elvárásoknak, mert nincs lehetőség semmilyen módosításra, és nem felel meg semmilyen biztonságos üzemeltetési elképzelésnek.

Miért döntöttek az abas ERP mellett?

Miután a vállalatvezetés eldöntötte, hogy a SYMIX rendszer cseréje elkerülhetetlen, több rendszert vizsgáltunk meg. A megvizsgált rendszerek esetében többször találkoztunk a forgalmazókkal, vevő találkozókon vettünk részt, valamit bemutató megtartására kértük meg a forgalmazókat. Megvizsgáltuk a forgalmazótól kapott ajánlatok alapján a rendszerek licenc- és bevezetési költségeit.
Ha lehetőség volt rá, megnéztük a rendszerek oktatási anyagait, a bevezetési oktatási módszereket.
Megnéztük, hogy a vizsgált rendszerek milyen cégeknél kerültek bevezetésre, van e köztük olyan, akinek a termékpalettája valamilyen szinten hasonlít a miénkre.
Miután a beszerzett információkat többszörösen átbeszéltük, a választás több szempontból az ABAS-ra esett, és a vállalatvezetés július végén meghozta a döntést, hogy bevezetjük a cégnél az ABAS rendszert.
2015. január 5-én elindult élesben a rendszer, és noha 3 nap alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de elmondható, hogy igazán nagy megrázkódtatás nélkül sikerült az első napok "túlélése".

A GANZ Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft. (GANZ KK Kft.) a magyarországi kisfeszültségű - ipari felhasználású - kapcsoló- illetve készülékgyártás legjelentősebb vállalata.
A jogelődöt 1919-ben alapították, állami vállalati formája 1949-ben alakult ki.17 évig volt egy nagyvállalat gyáregysége, 1982 óta, mint a piac önálló szereplője működik. 1993 januárjától korlátolt felelősségű társasággá (Kft) alakult át, 100%-os magyar magántulajdonosi arányban.
A kisfeszültségű, villamos ipari kapcsolókészülékek a villamos energia termelésében, elosztásában, a gép-, élelmiszer-, építő- és vegyiparban, a mezőgazdaságban, a kommunális létesítményekben és a háztartásokban mint vezérlő- és védőelemek, szinte minden területen használatosak.
A termékek exportforgalma 20-25 % közötti. Külföldi vevői többek között Ausztria, Németország, Franciaország, Görögország, Románia, Oroszország, Ukrajna, Egyiptom, Szlovénia, Törökország, Szerbia, Libanon, Bulgária, egyéb közel-keleti, a baltikumi és egyes afrikai országok.
Eredményesen működik együtt az osztrák KRAUS & NAIMER, a szlovén ISKRA, az olasz GIOVENZANA és a cseh EPM cégekkel.
Korábban licencet vásárolt a német KLÖCKNER-MOELLER (jelenleg MOELLER) és a SCHIELE cégektől.
A GANZ KK innovatív vállalkozás, önálló fejlesztő-ereje birtokában a piaci körülményekhez gyorsan alkalmazkodik, termékeinek folyamatos fejlesztése és megújítása,valamint a gyártástechnológiai folyamatok minőségorientált fejlesztése jellemzi.
A GANZ KK minőségbiztosítási rendszere az ISO 9001 szerint 1995 óta auditált. A fejlesztésben és a termelésirányításban integrált számítógépes vállalatirányítási rendszert alkalmaz.
A GANZ KK nagy figyelmet fordít a műszaki propagandára, a marketing tevékenységre és a felhasználókkal, tervezőkkel való közvetlen kapcsolatokra.
A GANZ KK legfontosabb termékei: mágneskapcsolók, motorvédők, kézikapcsolók, időrelék, védelmi relék, installációs relék, működtető- és jelzőkészülékek, lépcsőházi automaták, áram-védőkapcsolók, fogyasztásmérő szekrények, társasházi elosztó és fogyasztásmérő berendezések, üres tokozatok, energia elosztó szekrények.

Címkék:Bevezetés Új partner

Ajánlott bejegyzések