2015 utolsó cikkében megvizsgáltuk az amerikai statisztikai hivatal által kiadott előrejelzést az ERP globális piacára vonatkozóan. Ebből kiindulva most leendő partnerinket szeretnénk a cikkünkkel támogatni, akik 2016-ban tervezik ERP rendszer bevezetését.

Minden vállalkozás életciklusában előbb vagy utóbb eljön a pillanat, amikor a menedzsmentnek foglalkoznia kell azzal a gondolattal, hogy a további fejlődés és a hatékonyabb munkavégzés érdekében ERP rendszert kell bevezetni. Azonban egy ERP rendszer kiválasztása, bevezetése nem könnyű feladat. A leendő rendszer használatbavételéig vezető ösvény tele van akadályokkal, buktatókkal, amit megfelelő felkészültséggel, valamit néhány hozott óvintézkedéssel le lehet győzni.

 

Tervezzük meg az ERP bevezetési projektünket

Mindenek előtt értékeljük ki, hogy, mely üzleti területünkön van a legnagyobb probléma és mik ezek a problémák. A sikeres ERP bevezetés függ attól, hogy mennyire jól értékeltük ki a problémás területeket. Minél részletesebben sikerült a problémákat feltárni annál biztosabb lesz, hogy a kiválasztott ERP rendszer azokat képes lesz kezelni.

Szedjük listában a leginkább kritikus követelményeket, beleértve a funkcionalitásokat is. Fogalmazzuk meg elvárásainkat a különböző területekre, pl.: rendszerintegráció, adatmigráció, kockázatkezelés, üzleti intelligencia, jelentéskészítés és nem utolsósorban képzés területeken. Ezután határozzuk meg a végrehajtási időkeretet.  Az interneten sok olyan ERP bevezetési rémtörténet olvasható ahol a projekt az időterv hiányában összeomlott, pedig a vállalat komoly energiákat, időt és pénzt fektetett a projektbe, mégis veszteségbe torkollott.

Nem utolsó sorban vizsgáljuk meg, hogy IT felkészültségünk megfelelő-e egy ERP bevezetéséhez, rendelkezünk-e a megfelelő hardver eszközökkel ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a bevezetés.

Már az előkészületekbe érdemes bevonni a végfelhasználók egy csoportját, azonban fontos, hogy a felső vezetés részéről is legyen a projekt csapatba egy delegált. Nyilván nem kell, hogy pontról pontra tisztábban legyen minden területtel, azonban szükséges a jelenléte, mivel néhány kérdésre csak egy felső vezető képes konkrét választ adni, illetve így pontos képe van arról, hogy hol tart a projekt.

                  

 

Döntse el a szolgáltatási modell-t

Tegyünk fel egy kérdést magunknak! Melyik ERP modell lehet az igazi a cégem részére? Három fő lehetőség van, a lokális ERP, a hostolt ERP és a Cloud ERP-k. A hagyományos és a hostolt ERP megoldások biztosítják a legnagyobb rugalmasságot, vállalatra szabott csomagokat, hogy az ERP megfeleljen a vállalat igényeinek. A Cloud ERP-k nagy fejlődés előtt állnak, azonban győződjünk meg arról, hogy egész biztosan megfelel igényeinknek, valamint az adataink biztonságban lesznek-e.

 

Hasonlítsa össze a megoldásokat

Hazánkban egy vállalat aki ERP bevetés előtt áll, igen csak el van kényeztetve a leendő beszállítókkal. Lényegében a globális szinten ismert ERP-k szinte kivétel nélkül rendelkeznek hazai forgalmazóval. És érdemes is a mai globális piacon olyan ERP beszállítót nézni akivel a későbbiek során akár nemzetközi piacra is ki tudunk lépni.

 

        

 

 

Épp ezért érdemes létrehozni egy mátrixot ahol rangsorolni tudjuk a szükséges funkciókat és elvárásokat. Ezáltal könnyebb lesz egy olyan ERP választani, ami biztosítani tudja a megfelelő funkcionalitást és megtérülést.

Ne feledkezzünk meg arról sem hogy a mobilitás mennyire férkőzött be a vállalati életbe. Válaszon egy olyan ERP megoldást, amely lehetővé teszi a felhasználók részére a produktív okostelefon vagy tablet használatod, ugyanakkor biztosítja az érzékeny adatok védelmét.

Hasonlóan fontos, hogy az ERP megoldás Konfigurálható, testreszabható legyen. Ez azt jelenti, hogy adott esetben a kulcsfelhasználók képesek legyenek arra, hogy megváltoztassanak beállításokat, ezáltal a vállalat részére testreszabják a rendszert, mint egy jól szabott öltönyt. Az abas ERP ezen megoldása a hazai piacon gyakorlatilag egyedülálló. Képessé tesszük partnereinket arra, hogy akár oly módon nyúljanak a rendszerhez, mint a fejlesztőink. Azonban nem szabad abba hibába esni, hogy túlzottan testreszabjuk a rendszert. Ezt el kell kerülni a fenntarthatóbb rendszer érdekében.

Végül, de nem utolsó sorban a felhasználói élmény. Amikor kiválasztunk egy ERP-t akkor győződjünk meg, hogy könnyű e használni, teljes-e a felhasználói élmény. Kollégái is akkor fogják megszeretni, ha könnyen tudnak a rendszerrel dolgozni. Az az ERP megoldás mely intuitív, felgyorsítja a folyamatokat. Erre mondjuk, hogy időt takarít meg a kollégái számára.

 

Referenciák

Ha kiválasztottuk azon leendő beszállítókat, akikkel le is akarunk ülni, beszélni, első körben kérjük meg őket, hogy tudnak-e biztosítani részünkre három referenciát. Ha egy gyártó, forgalmazó nem tud legalább három ellenőrizhető, elégedett vásárlót megjelölni, akkor az azt jelenti, hogy kevés tapasztalattal rendelkezik ERP bevezetés területén.

 

Képzésbe történő beruházás

Jellemző, hogy a vállalatok a képzések költségén szeretnének költségeket spórolni. Azonban ez egy rossz stratégia. Elvárás a vállalatok részéről, hogy a rendszer hatékonyan támogassa a minden napi munkát, azonban, ha nem készítjük fel a végfelhasználókat a rendszer hatékony használatára, akkor a rendszer önmagától nem fog tudni működni. A vége pedig egy bukott projekt lesz, mert visszatérünk a jól bevált előző megoldásokhoz.

Emellett fontos, amit mi az aba ERP-nél is sokszor hangsúlyozunk, hogy a vállalatnál legyenek úgynevezett „kulcsfelhasználók”, tudniillik a leghatékonyabb képzés nem érkezhet külső forrásból.

 

Szoftver frissítések

Győződjön meg arról, hogy az ERP folyamatosan fejlődik, milyen időközönként érkeznek szoftver frissítések, javítások. Bevezetést követően a rendszer maradjon naprakész. Egy elavult rendszer támogatása az idő múlásával egyre nehezebbé válik, ami növeli a fenntartási költségeket, valamint nehezebben és drágábban frissíthető, mint egy jól karban tartott ERP rendszer.

Reméljük ezzel a rövid kis összefoglaló cikkel sikerült segítséget nyújtani az ERP kiválasztásához. Az abas agilis bevezetési módszertana arra épül, hogy a buktatókon és akadályokon átsegítse partnereit és olyan integrált vállalatirányítási rendszert kapjanak a projekt végén, mely valóban megfelel a támasztott követelményeknek. 

 

Címkék:Bevezetés

Ajánlott bejegyzések