A cikkünk első részében megnéztük, mi is az a Supply Chain Management(SCM), most megvizsgáljuk, hogy abas ERP rendszer miben, hogyan milyen területeken tudja támogatni az ellátási lánc menedzsmentet a vállalatnál.

 

Milyen szerepet játszik az ERP rendszer az ellátási lánc stratégiában.

Az integrált ERP rendszerek a gyártó, termelő, valamint a forgalmazó vállalatoknak lehetővé teszik, hogy nagyobb betekintést nyerjenek az összes gazdasági folyamatba, miközben növelik a gyorsaságot, hatékonyságot és a vevői elégedettséget.

Ma már egyre több vállalat és vállalat-vezető tisztában van egy integrált ERP rendszer előnyeivel, azaz, hogy az üzleti információk és munkafolyamatok egy rendszerbe történő integrálása biztosítja az optimális működési hatékonyságot.

A Supply Chain Management akkor válik igazán izgalmassá, amikor a vállalkozásoknak a szállítók és a partnerek megszerzésének, vagy megtartásának érdekében a nyersanyagok és erőforrásokat kell optimalizálniuk, hogy a kész árú a piacra kerüljön. Az ERP létfontosságú szerepet játszik ezen  kihívások leküzdésében.

Azonban az ERP és az SCM rendszerek integrálása jelenthet néhány egyedi kihívást a vállalat részére. Ezért mind a menedszment, mind a munkavállalók érdeke hogy teljes mértékben megértsék az ERP és az SCM folyamatokat.  

 

Előnyei az SCM és az ERP rendszerek kombinálásának

A funkciókban gazdag ERP munkakörnyezetnek és a hatékony SCM-nek számos fontos előny van:

·        több osztálynak a hatékonyság növekedése az ellátási láncon belül

·        továbbfejlesztett ügyfélszolgálat fokozott ügyfélmegtartás és nagyobb eséllyel ismétlődő üzleti lehetőségek

·        Work-flow automatizálás, amely csökkenti a rezsi és az üzemeltetési költségeket

·        rugalmas ellátási lánc megoldások, amelyek segítenek megfelelni a változó igényeknek, valamint támogatják az üzleti növekedést és terjeszkedést

 

ERP rendszer hasznosítása a  Supply Chain Managementben

A Supply Chain Managementnben elengedhetetlen a valós idejű, operatív információk elérése a különböző osztályok és akár vállalkozások részére. Az ERP rendszerek kulcsszerepet játszanak számos területen a kiváló ellátási menedzsment létrehozásában és fenntartásában.

1 Supply Chain Planning

A tervezés ez esetben is fontos, hogy amikor például egy értékesítési akciót indítunk, szezonra készülünk fel, vagy csak lépést kell tartani a kereslettel, akkor meg tudjuk tervezni a szükséges mennyiségeket, biztosítva a megfelelő készlet szinteket a termelés és a vevők felé egyaránt. Az abas ERP rendszer egyszerű és rugalmas lehetőséget biztosít a tervezésre és a folyamatos felülvizsgálatra.

2 Beszerzés és kivitelezés

A funkciókban gazdag ERP szoftverek egy hatékony módját adják annak, hogy kezelni tudjuk a beszerzés során az alapanyag, kereskedelmi áru ellátást és az egyéb erőforrásokat melyek szükségesek az ellátási lánc mentén. A gyártás és raktár források szállítási és kivitelezési folyamataira az abas ERP nyújt egy minden szempontból nagyobb átláthatóságot az ellátási láncban.

3 Monitoring és fenntartás

Az a képesség, hogy valós időben figyelemmel tudja kísérni, felülvizsgálni és adott esetben megváltoztatni az ellátási lánc menetét biztosítja, hogy a vállalkozás képes legyen a kellő rugalmasságot fenntartani, aminek következtében versenyképes maradjon a piacon, valamint fenntartsa a költség-       hatékony működést.

3 Adatok mérése és kiértékelése

Összehasonlítva a tényleges tevékenységet a tervezethez képest szinte lehetetlen azok számára akik több önálló rendszert használnak. Az abas ERP szoftver kiváló lehetőségeket biztosít arra, hogy az ellátási láncban gyorsan azonosítani tudja a nem kívánatos szórásokat és azokat hatékonyan tudja kezelni

 

Az abas ERP rendszer első rangú megoldás az Ellátási lánc menedzselésére

Az ERP rendszer kulcsfontosságú eszköz a hatékony ellátás lánc menedzselésében. Hatékonyan kezelni az ellátási lánc folyamatait, egy olyan kötelezettség a vállalat részéről, amit nem engedhet meg magának a menedzsment, hogy figyelmen kívül hagyja. Az SCM és az ERP integrációja végső soron hozzájárul a hatékonyság, a minőség növekedéséhez és a fogyasztók gyorsabb kiszolgálásához. 

 

 

 

Címkék:abas AG

Ajánlott bejegyzések