Lehet, hogy az egész történet a Ford futószalagján kezdődött, de minden technológiai újítás újradefiniálja a tömeggyártást. Ebben a legfontosabb eszköz az ERP. Tehát egy megoldás miként tudja megőrizni a sorozatgyártás hagyományait, miközben az iparágat évről-évre csúcsra járatja?

Intelligens ellátási lánc-menedzsment a költséghatékony termelésért

A nagy volumenű gyártás során csökkennek az egységnyi termelési költségek, de ez nem volt mindig természetes. Ennek az oroszlánrésze a hatékony anyaggazdálkodásból fakad, hiszen a fogyasztói szokások feltérképezésével tervezhetővé válnak a munkafolyamatok. Az iparági szereplők képesek pontosan előre jelezni a keresletet, és ennek függvényében megfelelő készletmennyiséget beszerezni. Ebből adódóan a készletek kevesebb időt töltenek a raktárban, illetve szavatolja a zökkenőmentes gyártási folyamatot is. Mindez komoly összhangot igényel, ezért kulcsfontosságú a gördülékeny információáramlás a társosztályok között, amit egy jól működő ERP rendszer képes garantálni.

Következetes, standard működés

A sorozatgyártás sajátossága a minden termékre jellemző egységes minőség. Vegyünk egy egyszerű példát: ha van egy kedvenc jégkrém márkád, és egyik nap másabb az íze, akkor meddig marad kedvenc? Az emberek szívesen osztják meg tapasztalataikat a termékekről, ami nagy hatással van a keresletre. Különösen az internet, és a fórumok világában. Ha ezt egy vállalkozás félvállról veszi, és gyakran fordulnak ilyen eltérések és következetlenségek, akkor mindez könnyen a bevételi oldalon csapódhat le.

A termelésirányítási és minőségellenőrzési munkatársak egy ERP rendszer segítségével könnyen nagyító alatt tarthatják az előre meghatározott termékminőséget, és munkafolyamatokat. Egy megfelelő vállalatirányítási rendszerben gyártási specifikációk adhatók meg, és ha egy gép a megadott értékektől eltér, akkor rögtön figyelmeztetést küld az illetékes munkatársnak. A márka integritása ezáltal megőrizhető.
Továbbá egy ERP segít a vállalkozásoknak létrehozni egy korszerű, egységes működést. Hagyományosan ez rengeteg időt, adminisztrációt, és felügyeletet igényelt. A testreszabott felhasználói felületek, és egy teljesen integrált end-to-end ERP rendszer ezt automatizálja, eredménye pedig a hatékony, költségoptimalizált működés.

Tréningek és toborzás

Befektetés a jövőbe: különösen a kissorozat számú gyártó vállalatok számára egy magasan képzett szakember minden pénzt megér, igazuk is van. De nem minden cég választja ezt az utat. A sorozatgyártással foglalkozó cégeknek inkább nagyobb számú munkaerőre van szüksége, így a képzést és betanítást a vállalat maga végzi, a saját elvárásaihoz igazítva. A könnyen elsajátítható szoftverismeretek érdekében egy ERP-nek rendkívül felhasználóbarátnak kell lennie. Ha ez megvan, hamarabb tudnak munkát végezni a munkatársak, miközben nő a felhasználói élmény is. 

Címkék:abas AG

Ajánlott bejegyzések