Fejlesszük az üzleti intelligenciát (Business Intelligence) az ERP segítségével

Az ERP programok kitűnő adatgyűjtők, de mi a legjobb módja annak, hogy kielemezzük és összeállítsuk az adatot úgy, hogy az az üzleti döntéshozók számára értéket is jelentsen? Mi lenne, ha betekintése lehetne a jövőbe, nem csak a múltbéli vagy a jelenlegi információkba? Íme három (angol nyelvű) bejegyzés, amely azt vizsgálja, hogyan is lehet az ERP adatait felhasználva fejleszteni az üzleti intelligenciát.

ERP adatbányászat az üzleti intelligencia teljesebb kihasználhatóságáért
Egy fontos szempont az ERP rendszernél, hogy képes új üzleti folyamatok létrehozására, vagy azok megváltoztatására. Amikor ezek a folyamatok az adatbányászat eredményeit figyelembe véve változnak , az összes épp működő folyamat hatékonyabbá válik.
Szerző: David Gillman, a Studio B analitikusa
Forrás: ERP IT ToolBox.com

Hogy van hatással az In-Memory Reporting az üzleti intelligenciára?
Az ERP programok kitűnően használhatóak adatgenerálásra. Sok útja van annak, hogy eljuttassuk az adatbázisban lévő információt az üzleti döntéshozókhoz. Általában a legtöbb vállalat két területen dolgozik: múltbéli és aktuális állapottal. Csak kevés cég tette magáévá teljesen a harmadik területet: a jövőbeli előrejelzéseket.
Szerző: David Gillman, a Studio B analitikusa
Forrás: ERP IT ToolBox.com

ERP és BI: Mi az Ön stratégiája?
Az ERP rendszerek segítenek az adatgyűjtésben, és olyan információvá formálják azokat, amelyeket a válallatok felhasználhatnak a döntéshozatalnál. A BI alkalmazások segíthetnek abban, hogy az információt intelligenciává alakíthassuk, hogy az üzleti döntések a megfelelő információn alapuljanak, ne csak azon, ami épp elérhető.
Szerző: Jerri Ledford, a Studio B analitikusa
Forrás: ERP IT ToolBox.com

Címkék:ERP hírek Nemzetközi

Ajánlott bejegyzések