Gazdaságtörténeti tény, hogy a legtöbb ma is működő magyar vállalat a privatizáció időszakában jött létre. A közel egynegyed évszázada megalapított cégek többsége most érkezett el ahhoz a kritikus ponthoz, amely stratégiaváltást, fejlesztést követel. A jelenlegi piaci elvárásokat Kokas Tamás, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Befektetésösztönzési Főosztályának Osztályvezetője részletezi majd az abas Magyarország október 30-án megrendezésre kerülő Kihívások és válaszok a KKV-k irányításában című konferenciáján.
 
„A magyar cégek döntő többsége a privatizáció vagy az alapítás óta most érkezett az első igazán kritikus ponthoz. Egy 100-150 fős vállalkozást vállalatirányítás és menedzsment nélkül – kevés kivételtől eltekintve – lehetetlen úgy működtetni, hogy gyártmányaira a világpiac is vevő legyen.” – állítja Kokas Tamás, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Befektetésösztönzési Főosztályának Osztályvezetője. A HITA elsősorban a technikai, technológiai tevékenységet végző piaci szereplőkkel folytat párbeszédet, és így kapcsolatban áll a külföldi integrátorokkal, a termelési beszállítói piramis csúcsán lévő vállalatokkal. Kokas Tamás elmondása szerint a beszállítóvá válásnak és a ranglétrán való előrelépésnek pontos és viszonylag merev kritériumai vannak, amelyekkel a magyar vállalatoknak is lépést kell tartaniuk.
 
A hivatal eddigi pályafutása során rengeteg olyan esettel találkozott, melyben a külföldi integrátorok alapvető kritériumként szabták meg a lehetséges hazai beszállítóknak, hogy vállalat- és folyamatirányítási rendszerrel rendelkezzenek. „Ahhoz, hogy egy kis- vagy középvállalkozás versenypartnerként komolyan számításba jöjjön, korszerűen felszerelt üzemet, jól megfizetett fejlesztő- és mérnökcsapatot, különféle minőségbiztosításokat, vállalat- és folyamatirányítási rendszert kell felmutatnia.” – hangsúlyozta az osztályvezető. Kokas Tamás szerint az ERP-k jól kiaknázható lehetőséget jelentenek a hierarchián belüli feljebb jutásra. A HITA Osztályvezetője kiemelt előadója lesz az abas Magyarország október 30-i KKV Konferenciájának. Előadását ajánljuk minden olyan vállalatvezetőnek, aki előrébb kívánja vinni cégét a beszállítói láncban, de azoknak is, akiknek még nem sikerült bekerülniük a kiszámítható megrendeléseket kínáló integrációk valamelyikébe.
 
Természetesen minden vállalat eltérő igényekkel rendelkezik, különböző megoldásokat keres vállalati folyamatainak optimalizálására, fejlesztésére. A Kihívások és válaszok a KKV-k irányításában című konferencián éppen ezért egész napos élő abas ERP bemutatóra kerül sor, amelyen a résztvevő vállalatok megismerkedhetnek az abas ERP számukra leginkább szükséges és eredményt hozó moduljaival. 
 
Nézze meg konferencia meghívónkat, és győződjön meg róla, hogy köztünk van a helye!

Ajánlott bejegyzések