Miben jelent előnyt egy jó vállalatirányítási rendszer egy kisvállalat életében? Nem túl korai ERP-bevezetésre gondolni egy 10 fős vállalkozás esetén? A kihívások és válaszok a KKV-k irányításában konferencián ezt a kérdést is megválaszolták a cégvezetők, akik évek óta az abas vállalatirányítási rendszer felhasználói táborát erősítik.
 
Az október 30-i KKV Konferencia előadói többek között olyan kisvállalatok cégvezetői voltak, akik sok évnyi szoftverhasználat után hitelesen mutatták be az abas ERP rendszer használhatóságát és bevezetésének előnyeit. Ponácz György Márk az Ekron Consulting Üzleti és Technológiai Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója ezen túlmenően a vállalatok azon pályázati lehetőségeit is ismertette, amelyek segítséget nyújthatnak egy ERP rendszer bevezetéséhez.
 
Baán Miklós, a Baán Bt. ügyvezetője beszámolt arról, hogy mi ösztönözte arra pár éve, hogy az abas vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett döntsön. A cégvezető megemlítette az InterJNet Kft. kiemelt ügyfélgondozását, amelynek következtében gyors reagálással válaszolták meg a rendszer használata során felmerülő valamennyi kérdésüket.  Baán Miklós az abas vállalatirányítási rendszer fontos tulajdonságaként többek között a cégre szabhatóságot, az egyszerű és könnyen tanulható kezelési felületet, valamint a program jó ár-érték arányát említette. Az abas bevezetésével a Baán Bt. értékesítési és beszerzési folyamatai átláthatóbbá váltak, majd egy könnyen kezelhető, naprakész adatbázissal és raktári nyilvántartással gyorsultak fel a gyártás-tervezés előkészítő fázisai.
 
 
Baán Miklós, a Baán Bt. ügyvezetője
 
 
Az abas ERP rendszer fontosságát a B&S Elastic Kft. példája is alátámasztja. A cég 2012 végén vezette be a vállalatirányítási rendszert, amelynek előnyei azonnal megmutatkoztak. Egy nagy járműgyártó cég beszállítóvá válási feltételei között szerepelt a vállalatirányítási rendszer megléte is, melyet a B&S Elastic az abas ERP bevezetésével kívánt biztosítani. Az abas ERP bevezetését követően létrejött a szerződés, a B&S Elastic közvetlen autóipari beszállítóvá vált és mára a járműgyártó vállalat egyetlen megrendelése az előző évek bevételeivel egyenértékű forgalomnövekedést generált. A cég sikeréről az abas Magyarország szakértői számoltak be, ugyanis a jelentős forgalomnövekedésnek köszönhetően új üzemcsarnokot épít a B&S Elastic, melynek cégvezetője így elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott részt venni a konferencián.
 
A konferencián Ponácz György Márk, az Ekron Consulting Üzleti és Technológiai Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója ismertette a vállalatok forrásszerzési lehetőségeit. Felsorolta a 2014-2020-as időszakra vonatkozó pályázati felhívásait, majd bemutatta a vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez kapcsolódó pályázati lehetőségeket. Előadásában kiemelte a mikro-, kis-, és középvállalatok piaci megjelenésének támogatására, valamint a termelési kapacitások bővítésére igénybe vehető forrásokat.
 
Ponácz György Márk, az Ekron Consulting Üzleti és Technológiai Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója
 
A kerekasztal beszélgetések alkalmával az előadóknak és a megjelent KKV vezetőknek alkalmuk nyílt a közvetlen beszélgetésre és kapcsolatépítésre. Az üzleti kommunikáció fejlesztését célozta a kávészünetekben Vereb István és az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének az üzleti kapcsolatépítés módszertanáról szóló bemutatója is. A konferencia jó hangulatú KKV fórummá alakult át, ahol az előadók készségesen megválaszolták az előadással kapcsolatos kérdéseket, ezzel is segítve a KKV vezetők jövőbeni fejlődési lehetőségeit.

Ajánlott bejegyzések