Ahogy egy korábbi cikkben megbeszéltük, hogy az autóipari vállalatok egy változó időszak közepén tartanak, melyet elsősorban a különböző makrogazdasági erők, valamint másodsorban a technológiai fejlődés okoz. Ahhoz, hogy a jelenlegi és jövőbeni üzleti igényeknek az autóipari beszállítók és az eredeti gyártmányok gyártói megfeleljenek, egy ERP rendszerre kell támaszkodniuk mely, segíti a vállalat működtetését.

Az abas ERP-nél globális szinten már több tucat autóipari beszállítónál dolgoztunk, segítve őket a hatékonyságuk javításában, azáltal, hogy egy rugalmas ERP rendszert vezettünk be, kifejezetten a folyamatosan változó követelményekhez szabva.

Ez a cikk elmagyarázza a legfontosabb okokat, hogy az autóipari beszállítók miért választották az abas ERP-t, valamint feltüntettünk néhány termék jellemzőt, hogy az iparágban tevékenykedő vállalatok megtalálják a számukra legjobb megoldást az ERP rendszerek között.

 

Globális implementációs módszertan, teljes körű megoldások és stabilitás.

Ralf Marchlewitz az abas AG autóipari szakértője kifejtette, hogy az egyik legfontosabb érve annak, hogy egy autóipari vállalat az abas ERP-t választja, az a jól bevált globális implementációs módszertan. Ez biztosítja, hogy a rendszer adott költségvetésen, és időn belül élesben fut az üzleti igényeknek megfelelően. A bevezetési módszertan az évtizedek és a különböző gyártási ágazatokban szerzet tapasztalat során teljesen kiforrt folyamattá fejlődőt. Ennek következményeként tudjuk gyorsan, hatékonyan bevezetni az abas ERP-t megőrizve annak rugalmasságát a különböző felhasználói igények tekintetében.

Az implementációs csapat tagjai jelentős tapasztalattal rendelkeznek a különböző iparágak működésében és folyamataikban.  Tudjuk, hogy az ellátási lánc különbözik az autóipar és az elektronikai ipar között. Lehetnek eltérések a különböző iparágak szabályozási és követelményei között, azonban az implementációs csapat a rendszer bevezetés során ezeket az eltéréseket feltárja, és megoldási javaslatokat dolgoznak ki.

A tapasztalat és tudás rendkívül fontos az ügyfeleknek. Egy ERP bevezetés nem a szoftver telepítéséről szól, ha csak arról szólna, akkor nem támaszthatná alá az end-to-end működést.

 

Az abas a nemzetközi orientáció révén lehetővé teszi a magasabb színvonalú szolgáltatást, mint versenytársaink többségénél tapasztalható. Ahelyett hogy egy külön-külön értékesítői hálózat lenne az abasnál, akik történetesen ugyanazt a szoftvert értékesítik, ehelyett egy globális partner hálózatra épít az abas, akik szorosan együttműködnek egymással, hogy megfeleljenek a globális ügyfelek igényeinek.  Ha egy európai autóipari beszállítónak dolgozzunk, akiknek történetesen Kínában is van termelő üzeme, akkor az európai és kínai csapat közösen építik a globális ERP rendszert, amely megfelel a helyi és vállalati követelményeknek egyaránt.

 

Mi a legfontosabb jellemezői az abas ERP-nek autóipari beszállítóknak

Az abas ERP-ben az alapvető funkciók, mint például az ellenőrzések, web-alapú portálok, elektronikus adatcsere (EDI), a szükséges pénzügyi, számviteli modulok sztenderd módon beépítve vannak a platformba. De ezen túlmenően az abas kínál modulokat kifejezetten az autóipar részére.

A csomagolási és szállítási funkcionalitások kifejezetten népszerűek az autóipari beszállítók körében. Több autógyárnak beszállító vállalatok tudják, hogy mennyire nem egyszerű kezelni az eltérő csomagolási és szállítási egység utasításokat.

Továbbá az abas ERP autóipar-specifikus mobil alkalmazása már bebizonyította, hogy rendkívül hasznos az ügyfeleinknek az autóiparban. Ez az alkalmazás lehetővé teszi többek között, hogy még nagyobb betekintést nyerjünk készletszintekbe, vagy nyomon kövessük a gyártást. Mobilitás mára már létkérdéssé vált az iparágban, mert ezáltal gyorsan tudunk döntéseket hozni, ami jelentősen befolyásolhatja az adott vállalat nyereségességét. 

 

Ajánlott bejegyzések