2015 november 1-én az amerikai Statisztikai és Piackutató Hivatal (Statitics Market Research Consulting) közzétette tanulmányát az ERP piac globális trendjeiről növekedési üteméről. Cikkünk első részében megnézzük, hogy milyen trendek rajzolódnak ki a jövőre nézve, illetve mely szektor, szektorok azok ahol leginkább várható a piac bővülés. 

Gyors növekedés várható az ERP szektorban

A tanulmány jóslata szerint 2014-2020 között az ERP piac évenként 7,2%-os növekedést érhet el. Ennek hatására az ágazat éves árbevétele elérheti a 47.71 milliárd dollárt.

A tanulmány szerint leginkább az ázsiai-csendes-óceáni térség fog fejlődni. De a tanulmány megvizsgált egyéb területeket is. Ezek közül néhányat emelnénk ki.

Funkciók szerint leginkább az ellátási lánc, a pénzügy és az erőforrás kezelések fognak előtérbe kerülni. Az ERP szoftverek, köztük az abas ERP is lehetővé teszik a decentralizált vezetési működéssel szemben, hogy jobban tudjunk összpontosítani a stratégiai és emberi –erőforrás tervezésre, mely a fejlődés egyik motorja lehet. Az ellátási lánc előnyeit jellemzően az emberi erőforrások hatékonyabb kihasználása során fogjuk tudni élvezni, például az automatizált beszerzési folyamatoknál. Egy tökéletesen integrált pénzügyi, számviteli modul biztosítja a vállalat számára a pontos adózás kezelését, banki kiegyenlítéseket, valamint további könyvelési feladatokat, kimutatásokat.

Több mint 8%-os növekedést irányoznak elő az ipari, gyártó, valamint a szolgáltató szektorokban. Ezekben a szektorokban működő vállalatok egyre inkább az látják, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a monitoringra, a napi műveletek nyomon követésére, és nem utolsó sorban a belső hatékonyság növelésére az együtt működő osztályok között.

Évenként 7,9%-os növekedést jósolnak a KKV szektorban. A Kis – és Középvállalatoknak a verseny előnyük megtartása miatt egyre inkább csökkenteni kell a működési költségeiket, úgy hogy ez ne menjen a növekedésük kárára. Ezért előbb-utóbb hatékonyabbá kell tenniük működésüket, melyet egy ERP rendszer használata mellett tudnak leginkább megtenni.

A tanulmány arra is rávilágított, hogy a felhő alapú ERP platform teremti meg a költséghatékony telepítési modellt, ahhoz, hogy támogassa a teljes integrációt a mobil alapú eszközökkel. A gyártó vállalatok Észak-Amerikában és Európában mutatnak nagy érdeklődést az okos eszközök használatára, olyan területeken, mint az elemzések, ellenőrzési tevékenység, vagy a különböző dokumentumok jóváhagyásai. Ennek oka, hogy a globális üzleti világban az új üzletekért utazni kell, akár nagyobb távolságokat is. Vezetőként viszont nem maradhatnak releváns információk nélkül.

 

 

                                                               

                                                                                              https://www.alliedmarketresearch.com/ERP-market

 

Innováció – Cloud, mobil az ERP szektorban

Ehhez kapcsolódóan egy másik kutatás arra világít rá, hogy az ERP ágazatban az innováció középpontjában a Cloud és mobil technológiák állnak. Ezek a megoldások teszik jobban elérhetővé a technológiát olyan vállalatok részére is melyek egyébként nem tudnának beruházni egy ERP rendszerre. Ugyanakkor komoly kihívást jelent a vállaltok részére, hogy a megnövekedett adatokat hatékonyan tudják gyűjteni és felhasználni a különböző platformokon.

Ez a fejlődés segíti az ERP piac fejlődését is, hogy megfeleljen a modern üzleti igényeknek. Ez a célja az abas ERP-nek is.

 

Növekvő komplexitás

A technológiai komplexitás világ szinten jelentős működési kihívások elé állítja a gyártó vállalkozásokat. Ezen vállalkozások számára nem megfelelő megoldás a hagyományos ERP használata, hiszen az ezekben meglévő rugalmatlanság hátráltatja a vállalatokat a globalizált területeken, mint például az ellátási lánc kezelése.

Ez egy olyan terület ahol az abas innovatív megközelítése az ERP piacnak kiemelkedik a piaci szereplők közül. A rendszer arra épül, hogy mind a globális, mind a lokális vállalatok részére ugyanazon rugalmasságot biztosítsa. A rendszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy sajátos igényeiknek megfelelően, akár piaci sajátosságok figyelembe vétele mellett testreszabni, finomhangolni tudják az ERP szoftverüket. Ez magába foglalja a 29 beépített nyelvi modult és a teljes szótári funkciót.

Az ERP ágazat egy gyorsan változó és innovatív iparág, azonban az abas a csúcsán van ennek az innovációs hullámnak!

A 2015-ös év utolsó posztjában megnézzük, hogy egy ERP kiválasztása során milyen szempontokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy a vállalat részére a lehető legalkalmasabb rendszert válasszuk ki.

 

Címkék:ERP hírek

Ajánlott bejegyzések