Soltész Sándor, a Ganz Holding termelési igazgatója is előadást tartott az abas Magyarország által szervezett októberi konferencián. A Kihívások és válaszok a KKV-k irányításában konferencián saját tapasztalataiból merítve ismertette a vállalatirányítási rendszer használatának a termelésben és vállalatvezetésben megmutatkozó előnyeit.
 
A Ganz Gépgyár Holding cégcsoport jogelődei a hazai iparosítás kezdetéig vezethetőek vissza. Az elődök a magyar iparfejlődés történetének meghatározó szereplői voltak, és ezt a kiemelt szerepet a nehézgép-gyártásban a mai napig megtartotta a Ganz. A cégcsoport hatékony és tervszerű működéséhez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer naprakész üzemeltetése. Soltész Sándor termelési igazgató előadásában saját tapasztalatairól is beszámolt, hiszen a vállalat évek óta az abas ERP elégedett felhasználója.
 
Minden gyártóvállalat alapvető kérdése, hogy az alkatrészeket saját maguk állítsák elő, vagy inkább más vállalatokat vonjanak be a termelési folyamatba. Soltész Sándor szerint a „gyártsunk vagy gyártassunk” kérdés fontosságának eldöntéséhez segítséget nyújt az abas ERP vállalatirányítási rendszer megléte. Az előadó kiemelte azokat a folyamatokat, amelyek bizonyítják az ERP rendszer jelentőségét és hatékonyságát. Idő megtakarítás szempontjából az előkalkulációban, ajánlatátadásban, és az adminisztratív idők csökkentésében mutatkozik meg leginkább a rendszer hasznossága. A termelési és gyártási folyamatok nyomon követésével kiszűrhetőek a rendelés-feldolgozási hibák, valamint a vezetők is folyamatosan naprakész információkhoz jutnak. Az előadó kiemelte, hogy a Ganz Holding működéséhez elengedhetetlen az abas ERP rendszer megbízható, felhasználóbarát működése.
 
Soltész Sándor hangsúlyozta az ERP rendszer jelentőségét a vezetői döntéshozatalban. A vezetők alapfeladata a gyors és optimális döntéshozatal. Az abas megoldások segítségével a cégvezetők időt és költséget takaríthatnak meg, valamint a folyamatos ellenőrizhetőség miatt a hibák száma jelentősen csökkenthető. ERP rendszer használatával átláthatóvá válnak a vezetők számára az egyes termelési folyamatok, valamint a rendszer gyors és helyzet független lekérdezéseket biztosítva nagy segítséget nyújt egy objektív és kisebb kockázattal járó döntés meghozatalához.
 
Soltész Sándor szerint egy vállalat hosszú távú működéséhez elengedhetetlen egy stabil, jól működő ERP rendszer használata, amelynek előnyei már a kis cégek működésénél is megmutatkoznak.
 
abas ERP rendszer használatának előnyei

Címkék:ERP hírek

Ajánlott bejegyzések