Mi a problémád? 4. rész

Szükség lenne egy rendszer frissítésre, de egy olyan rendszert használ, amelyen nincs lehetőség frissítésre? Rengeteg vállalkozás küzd azzal a problémával, hogy új ERP rendszerre lenne szükségük, de a költségvetésük, meglévő konfigurációjuk vagy a konkrét üzleti követelmények miatt olyan megoldást használnak, amelyek nem elégítik ki az igényeiket. Aki ebben a helyzetben van az tudja, tapasztalja, hogy mennyire tud bosszantó lenni a fenti szituáció. A versenytársak egyre nagyobb szeletet kapnak a piacon mert az ERP rendszerük lehetővé teszi számukra olyan folyamatok, képességek érvényesítését, amelyekre az előzőleg felvázolt szituációba lévő vállalatok nem képesek.

A problémák valóságosak és néhány kulcsfontosságú oknál fogva történnek. Függetlenül attól, hogy egy vállalkozás miért ragadt a fenti szituációba, vannak megoldási lehetőségek.

Íme a 3 legfontosabb ok, amiért egy vállalat a meglévő, elavult rendszeréhez ragadt:

 

A magos architektúra csapdája

Számos vállalkozás fektet ERP rendszerbe a felhő alapú technológia növekedése előtt. Ha vállalat ilyen, akkor nagyon valószínű, hogy van egy a vállalkozásba mélyen integrált helyszíni telepítésű ERP rendszer. A felhőre való áttérés ezt a műkődési formát reprodukálja. Sajnos ma még nem minden hazai vállalkozás számára elérhető a felhős működésű technológia, tekintve, hogy nem mindenki fér hozzá a megfelelő sávszéleségű és gyorsaságú internet szolgáltatáshoz.  

Ha fentiek miatt on-premise ERP rendszerre van szüksége, de a szolgáltatója úgy dönt, hogy a felhőbe költözteti a szolgáltatást a vállalat könnyen elakadhat. Az abas ERP azonban felhő, -helyszíni és hibrid konfigurációkra is telepíthető. Ha áttér a vállalat az abas ERP-re akkor a rendszer architektúrájának alapján nem lesz csapdába esve, mert az ERP rendszer biztosítani tudja a hosszú távú rugalmasságot és rendszer frissítéseket, amennyiben bármikor megváltoznak az üzleti körülmények.  

 

Elavult ERP rendszer                       

Néhány évvel ezelőtt az ERP szolgáltató jelentős frissítést ajánlott fel, de a vállalat úgy döntött, hogy nem él a frissítés lehetőségével, így figyelmen kívül hagyta. A későbbi frissítések esetében is ez történt. Most azonban a megváltozott üzleti igények és az évek során felhalmozott innovációból eredően a vállalat frissítené a szoftvert, azonban könnyen előfordulhat, hogy a szolgáltató jelenlegi rendszere már nem kompatibilis az elavult ERP rendszerrel. Ez a fajta probléma sokkal gyakoribb, mint amilyennek elsőre tűnik. Ezen esetekben a frissítés nem lesz egy költséghatékony megoldás, tekintve, hogy a legtöbb szolgáltatónál rendszer-mag színtű kézi frissítést kell alkalmazni.

Az ilyen típusú adminisztratív munkának nem kell megakadályoznia az innovációt. Ehelyett abas ERP tanácsadójával beszéljék át, hogy az abas ERP hogy oldja meg az abas frissítési és testreszabási kihívásokat az ERP-k világában.   

 

Annyira testreszabott a rendszer, hogy a frissítése nem lehetséges

Néhány vállalat esetében az új ERP rendszer beszerzése egy sor következetes testreszabást követel.

Kezdetben néhány egyedi képességet ad hozzá, hogy kiegészítse a „sztenderd” funkciókat. Idővel jelentős módosításokat hajt végre a vállalat, hogy az adatbázis megfeleljen az egyedi követelményeknek. A technológia és a vállalat fejlődése azonban szükségesé tenné a rendszer frissítését, azonban a kiterjed testreszabások megakadályozzák azt.

 

Akár lemaradt a frissítésekről, akár kiterjedt testreszabásokról van szó, az abas egyszerűsíti az eljárást olyan lépcsős architektúrán keresztül, amelyben az ERP különböző szegmensei egymástól elkülönülnek. Ennek eredményeképpen testreszabhatja az adatbázist egy részét és nem lesz hatása a rendszermag struktúrájára vagy kompatibilitására. A rugalmasság és az egyszerű használat közé tartozik az ERP megoldás mögötti alapvető értékek és az ERP rendszer frissítési filozófiája is.

 

Szeretne megszabadulni a régi ERP rendszertől? Lépjen kapcsolatba velünk még ma és segítünk. Még vannak kérdései? Nézze meg ezt a videót, ha többet szeretne megtudni töltse le az ERP kiválasztása 7 egyszerű lépésben útmutatót.

 

 

 

Ajánlott bejegyzések