Mi a probléma? – 2. rész

Egyéni ERP rendszer – helyes döntés-e egy egyedi ERP rendszer a vállalkozás számára? Nincs két egyforma vállalkozás és nincs két vállalkozásnak ugyanaz az ERP rendszere. Nagyon kényelmetlen helyzetet eredményezhet, ha egy vállalkozás olyan ERP rendszert használ, amelyet nehéz testreszabni a szabványos funkcionalitáson túl.

Ha valami különlegességre van szüksége a vállalatnak az ERP-től, azt szeretnék, hogy könnyen testre szabhassanak.  Olyan vállalatok, amelyek túlságosan nagy hangsúlyt fektetnek a testreszabásra vagy az ERP korlátozások kezelésére, elakadhatnak az üzleti értékek elvesztésétől, mivel nem tudják elérni a technológiájukat. Az abas-nál úgy gondoljuk, hogy a technológiának a vállalat érdekében kell működnie és nem fordítva, ezért ERP platformunk testreszabható.

A könnyű testreszabáshoz ERP rendszerünket három fő módszerrel terveztük:

 

1. Osztott Architektúra

Egy egyedi rendszer esetében felmerül a probléma, hogy az egyedi rendszer nem frissíthető, mert a platform friss verziói nem támogatják a meglévő testreszabásokat, azaz azok elvesznek. Az abas ERP ökoszisztéma többszíntű, így az ügyfelek személyre szabhatják a felhasználói szintet, anélkül, hogy megérintenénk az adatbázis réteget. Ennek eredményeként szabadon módosíthatja a kulcsfontosságú interfész elemeket, létrehozhat új eljárásokat, vagy más módon módosíthatja az ERP működését, anélkül, hogy összekapcsolná az alapul szolgáló kód kulcselemeit.

Az ERP elemeinek elkülönítése szintén nagyobb szabadságot és rugalmasságot nyújt a testreszabáshoz. Használja az InfoSystem képességeit. Az InfoSystem az abas ERP-ben olyan dinamikus lekérdezésként működik, amelyek adatokat gyűjtenek a szoftver bármely pontjáról, lehetővé téve, hogy a vállalat vezetői a megfelelő döntéseket hozzák meg. Ennek eredményeképpen könnyedén létrehozhat egyedi folyamatokat vagy munkafolyamatokat, anélkül, hogy módosítani kelljen a rendszer alap kódját, ezáltal időt és költséget megtakarítva.

 

2. Egyszerűsített mobilitás

Az ERP alkalmazásokat házon belül fejlesztettük, így fejlesztőink ismerik a rendszer minden árnyalatát. Az alkalmazások mobilizálják a vállalat minden részét, beleértve a iPhone-on futó CRM használatát, vagy a készlet online és offline állapotban történő figyelését, vagy táblagépekről való további munkákat. De abban az esetben, ha üzleti folyamatok további jelentéseket vagy nézetteket igényelnek, a mobil fejlesztők közvetlenül az ügyféllel dolgoznak annak érdekében, hogy megfeleljenek az egyedi igényeknek.

 

3. Egyedi ERP rendszer képzése és támogatása

Több Csináld Magad! Ha van egy házon belüli fejlesztő csapata, akár néhány olyan programozó, aki képzett a programozással kapcsolatban, tartunk egy tréninget, megtanítsuk őket az abas programozási nyelvére a FOP-ra, lehetővé téve a vállalat számára az abas ERP testreszabást. Azt szeretnénk, hogy az ügyfeleink önellátóak legyenek azzal, hogy a testreszabást hosszú távon fenntarthatóvá tesszük, így megadhatjuk azokat az eszközöket, amelyekhez olyan egyedi képességeket kell létrehozni, amelyek megfelelnek a konkrét üzleti követelményeknek.

Ezen túlmenően az ERP rendszerünk olyan szabályzással rendelkezik, melyek megakadályozzák az ügyfelek által végzett testreszabások vagy hasonló módosítások miatti a rendszer összeomlást. Ez nagyobb szabadságot és rugalmasságot tesz lehetővé anélkül, hogy kockázatot jelentene a vállalat számára.

Az ERP testreszabásától nem kell megijedni. Az abas platform egyszerű használatot és rugalmasságot tesz lehetővé, amely a költségkeretről szóló piszkos szóból a vállalkozásnak stratégiai elősegítőjévé válik. 

Ajánlott bejegyzések