Megjelentek az új uniós ciklus első KKV pályázati kiírásai. Kérdés azonban, hogy milyen célokra érdemes igényelni a támogatást, és milyen feltételek biztosítják a pályázatok elfogadását? A kérdések megválaszolásában szakértők lesznek a segítségünkre az abas Magyarország október 30-án megrendezésre kerülő Kihívások és válaszok a KKV-k irányításában című konferenciáján. A rendezvény teljes időtartama alatt az abas Business Suite integrált vállalatirányítási rendszerének élő bemutatója zajlik az abas Magyarország szakértőinek jóvoltából.
 
A magyar kis- és középvállalkozások hatékonysága csupán egyharmada az uniós versenytársakénak – állítja Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Egy MTI által közölt cikkben a szakértő ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a magyar nagyvállalatok hatékonysága megegyezik az azonos nagyságrendű nyugati riválisokéval.
 
Mi okozhat ekkora különbséget? Felelhetnek-e a piaci adottságok a magyar kkv-k és nagyvállalatok hatékonyságának különbözőségéért vagy sokkal inkább a vállalatirányításban, a belső szervezettségben tapasztalhatóak az eltérések? Ezeket a kérdéseket is megválaszolják szakértőink az október 30-ai KKV Konferencián!
 
A szakértő szerint további fontos szempont, hogy az uniós támogatások valódi hozzáadott értéket teremtsenek a gazdaságban, az adott vállalkozásban. A puszta nyereségszerzés helyett érdemesebb a gazdasági hatékonyság növelésére fókuszálni a támogatások igénylésekor, amely hosszabb távú jövedelmezőséget biztosít a cég számára. Eredményt érhetünk el egy integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésével is, amely kitörési pontot jelent a kkv-k naggyá válásának útján.
 

Önnek mire van most leginkább szüksége?

Felkészültnek látja cégét a vállalati folyamatok jelentős és lendületes fejlesztésére? A jó vezető egyik ismérve a külső környezetre való rugalmas reagálás, valamint a gyors döntéshozás képessége. A körültekintő döntés meghozatalához elengedhetetlen a megfelelő tájékozódás, az abas Magyarország által szervezett konferencia pedig pontosabban ebben kíván most segítséget nyújtani Önnek!
 
A Kihívások és válaszok a KKV-k irányításában című konferencián több előadónk is érinti majd a KKV forrásszerzés és aktuális pályázatok témáját. Ponácz György Márk, az Ekron Consulting ügyvezető igazgatója a forrásszerzés aktuális lehetőségeit mutatja be, míg Soltész Sándor, a GANZ Holding termelési igazgatója utat mutat a KKV-k dinamikus fejlődéséhez.
 

A rendezvény teljes időtartama alatt az abas Business Suite integrált vállalatirányítási rendszerének élő bemutatója zajlik az abas Magyarország szakértőinek jóvoltából.

Tekintse meg részletes programtervünket, és jelentkezzen még ma az október 30-i KKV konferenciára!

Ajánlott bejegyzések