Mi a probléma? -  1 rész

Az ERP adatok menedzselése lehetőséget biztosít a munkavállalók számára, hogy a legjobbak legyenek. A legfontosabb azonban azon megoldás megtalálása, amely a megfelelő döntéseket hozó információk megszerzésére szolgálhat.

Az analitikai adatok alkalmazása a döntéshozatalban egyre fontosabbá válik a modern üzleti életben. Amikor a menedzserek, vállalat-vezetők döntéseket hoznak akkor a megfelelő adatokra a megfelelő időben van szükségük. Támogató információk nélkül a vállalatok felesleges kockázatokat vállalnak a túlélésük érdekében.  Például egy gyártó-eladó kiválasztása vállalatunk számára nagy értéket is képviselhet, ha megértjük a működésűket, elemezzük az adatokat, azonban az adatok elemzése nélkül komoly veszteségeket is okozhatunk magunknak.

A megfelelő adatok megszerzése a megfelelő időben felbecsülhetetlen értékű.       

 

Átalakulás, hogy a vállalat tudja gyűjteni és használni az adatokat

Már említettük az eladói menedzsment területet ahol fontos a felhasználók számára az időben történő adatszolgáltatás, hogy a mélyebb elemzéssel az előnyök tisztábbá váljanak.

Nézzük meg a beszerzési folyamat kezelését egy hagyományos környezetben:

·         a felhasználó ajánlatkérő e-mailt küld az eladónak

·         az eladó összeállítja az ajánlatát, részletezi az árat és a rendelkezésére álló mennyiségeket, stb.

·         a szállítók kézbesítik a megrendelt árukat

·         a felhasználóknak kézzel kell követniük a szállításokat, abban az esetben ha valami nem a vártaknak megfelelően alakul

 

Egy ERP adatkezelő rendszerrel, mint amilyen az abas is, a folyamat nagyon másnak tűnik:

·         a felhasználók létrehoznak egy megrendelési igényt a rendszerbe

·         értesítik a releváns szállítókat

·         a szállítók automatikusan frissíthetik az ajánlatukat az ERP rendszeren belül

·          így a végeredmények azonnal látszódnak és akár összehasonlíthatók

 

 

abas ERP adat menedzsment adatokat küld a dashboardokba

Ahogy korábban említettük, az adatok irányítópultokba való továbbításával a felhasználók gyorsan megnézhetik a kulcsfontosságú információkat amik segíthetnek nekik döntéseket hozni.

A probléma az, hogy számos rendszer korlátozza a felhasználók hozzáférését a dashboardokhoz. Az abas ERP lehetővé teszi a vállaltok számára, hogy egyedi szerepkör-alapú maszkokat hozzanak létre, amelyek integrálják a különböző információs rendszereket, portálokat, BI megoldásokat. Így a felhasználók mindig megkapják a szükséges információkat, így bármikor könnyebben hozhatnak döntéseket.  

 

Az adatok jelentik a különbséget a kockázatos választás és a legjobb választás megtalálása között. A mai vállalati környezetben a felhasználók nem lehetnek bizonytalanok a döntéseiket illetően. Az abas ERP képessé teszi a vállalatokat arra, hogy időben rendezzék és továbbítsák az adatokat a felhasználóknak anélkül, hogy túl bonyolulttá válnának, vagy túlzottan informatívak legyenek. 

Ajánlott bejegyzések