Miközben néhány abas ERP funkció első használatra bonyolult lehet, fontos megérteni működésüket, hogy növelhesd a felhasználói élményt és a hatékonyságot. Ebben a cikkben a gyártástervezést (APS) vesszük górcső alá. Ha elsajátítod működési mechanizmusát, használata gördülékeny lesz, és nagy segítséget jelent a mindennapi munkában.

Mi is pontosan az APS, és miért van szükségem rá?

A standard abas ERP-ben a grafikus megjenítésnek köszönhetően átfogó képet kapsz a megrendelések, erőforrások, kapacitások állapotáról. Lehetővé teszi a az egész termelési folyamat megtervezését, finomhangolását. A hatékony gyártás érdekében az APS által szimulációk futtathatók le, amivel felállítható a termelési kapacitás, mindezt a rendelkezésre álló erőforrások figyelembevételével. Nagyon hasznos eszköz, mert struktúrális módon felügyeli és használja a kapacitásokat.

Hogyan tudom könnyen kezelhetővé tenni az APS-t?

Vitathatatlan, hogy egy nagyon komplex eszköz, de számos olyan lehetőség van, amikkel testreszabottan illeszkedni fog az egyedi felhasználói szokásokhoz. Az tervezéshez használt standard szűrőkhöz további, egyedi szűrők állíthatók be annak érdekében, hogy a legtöbbször használt paraméterek felhaszálásával végezze a kalkulálást az APS. Fontos, hogy az APS mindig javasol, nem utasít. Az alapértelmezett szűrési feltételekkel jelentős mennyiségű idő spórolható meg, a munka még gördülékenyebb és zökkenőmentesebbé válik. A döntéselőkészítés az APS által személyreszabott és releváns, a gyakorlatba gyorsan átültethető.

Az egyedi szűrők segítségével szűkített javaslatok fognak megjelenni a dashboardon, amivel növelhető a hatékonyság. A képernyőkép alján láthatod azokat a szűrési feltételeket, amelyek megmutatják, hogy milyen komponenseket tartalmaznak ahhoz, amiket kerestél. 

A szabad szöveges keresés egy új funkció, ami még felhasználóbarátabbá teszi a kezelést. Ez a lehetőség a felület jobb felső sarkában található meg. Másodpercek alatt beazonoshítható a munkarendhez tartozó speciális feltétel.

Az APS pre-set report funkciója, ami segítétségével előre beállítható jelentések készíthetők. Formailag is személyreszabható, mivel az elrendezés is szabadon kialakítható. Speciális paraméterek alapján gyűjti az adatokat, aminek eredményeképp optimalizáhatók a munkafolyamatok.

Címkék:abas AG

Ajánlott bejegyzések