A piaci növekedés ellenére az autógyártókra és az alkatrész-beszállítókra még mindig nagy nyomás nehezedik. Iparág specifikus ERP eszközökkel nem rendelkező vállalatokat- különösen a közepes méretűeket- felkészületlenül érhetik a piac magas folyamat- és árképzési követelményei. Az abas Software AG Franciaországban, a 2014-es Odette konferencián mutatta be, hogy az abas vevők hogyan növelhetik versenyképességüket. 
 
A gyorsan változó jogi követelmények és a szűkülő új piacok nagy nyomást gyakorolnak az autóipari gyártókra és azok beszállítóira. A dinamikusan változó piaci elvárások folyamatos követése és az teljes ellátási lánc árprése mindössze két hatás azok közül, melyekkel az iparág kénytelen megküzdeni. A kis- és középvállalatok számára különösen fontos a hatékony szoftvereszköz, melynek segítségével könnyedebben vehetik az akadályokat és képesek lesznek eleget tenni az autóipari ellátási lánc kihívásainak. 
 
Mivel nagy nyomás nehezedik az ellátási csatornára, az ERP rendszerek nélkülözhetetlenné válnak.” nyilatkozta Pierre Baudoin, az ABAS Franciaország ügyvezető igazgatója, aki 2014. május 19-20-án Lyonban, az idei Odette konferencián ismertette, hogy az abas milyen lehetőségeket nyújt az autóipari és ellátási láncban lévő cégek számára.
 
A nagy igényeket támasztó szabványok és a nagymértékben integrált gyártási folyamatok miatt ma még a kis- és középvállalatoknak támogatniuk kell az olyan gyártási követelményeket, mint az EDI integráció, KLT kezelés, VDA, Galia, AIAG, Odette címkék, szállítmány ellenőrzés és még sok-sok más tényezőt.
 
Hogyan növelhetik versenyképességüket az abas autóipari felhasználói?
 
Az autóipari szektorban a szabványok támogatása a legtöbb esetben kulcsfontosságú belépési korlát. A szabványok megfelelő kezelése versenyelőnyt jelent a kis- és középvállalatok számára. 
 
Az abas Business Suite felhasználóinak egyik jelentős versenyelőnye, hogy iparág-specifikus megoldásokkal képesek alkalmazkodni a piaci elvárásokhoz.. A standard abas kiadások teljes mértékben lefedik azon specifikus funkciókat, melyekre az első- és másodszintű beszállítóknak szükségük lehet. Az abas partnerek jobban átlátják és irányítják a munkafolyamatokat, gyorsabban képesek alkalmazkodni a piaci változásokhoz versenytársaikkal szemben. 
Az abas a közelmúltban részt vett az Odette által támogatott Autogration projektben. A rendszer teljes kompatibilitása az Autogration szabvánnyal előnyt jelent az autóipari beszállítóknak a gyártókkal történő napi ügyvitelben. Az abas 29 országban olyan jeles autóipari cégeket állított maga mellé, mint a Ruffini, Alcorta és CGR Group.
 
abas grafika

Címkék:Nemzetközi

Ajánlott bejegyzések