A szeptemberi abas 360° Nemzetközi Konferencia vacsoráján, a németországi Karlsruhe-ban, elsőként három különleges vendéget köszöntöttek. Egyikük Beate Becker, a Németországban található, Schwetzingen-i székhelyű Heless GmbH ügyvezető igazgatója volt. A babákat és egyéb játékokat gyártó vállalatot még édesanyja, Helga Moll alapította, 1949-ben.
 
A fogadás estéjén Werner Strub, az abas CEO-ja megosztott egy inspiráló történetet a közönség soraiban ülő vevőkkel, partnerekkel és a beszállítói láncok tagjaival. 1983-ban, még az abas hajnalán, Mr. Strub személyesen adta át az abas megoldást Ms. Beckernek. Akkor még az ERP szoftver megoldásokat olyan cégek nagy hardver termékeivel együtt adták el, mint a Siemens és az IBM. Forradalmi ötlet volt, hogy a szoftvert a hardver rendszertől függetlenül árulják, és ezt az úttörő megközelítést ragadta meg az abas.
 
Werner Strub (abas) és Beate Becker (Heless)
 
Werner Strub (abas) és Beate Becker (Heless) koccintanak 1987-ben üzleti kapcsolatuk korai éveire, ami immár 27 éve tart.
 
1983-ban Ms. Becker fiatal üzletvezetőként elhatározta, hogy bevezeti középvállalatát az elektronikus adatfeldolgozás világába. Nem a nagy hardveres cégek (mint a Siemens, IBM vagy a Nixdorf) szokványos szoftveres megoldásai közül választott, hanem adott egy esélyt az egyetemisták által alapított abasnak.
 

Egy független szoftverkereskedő kiválasztása

 
„Sokáig elhúzódott nálunk a megfelelő ERP kiválasztásának folyamata. Elsőként 1983 augusztusában, egy tanácsadóval karöltve kértük be az ajánlatokat. Korábban számos megoldást végignéztünk a németországi CeBIT vásáron” – emlékszik vissza Ms. Becker. „Hosszú gondolkozást követően szántuk rá magunkat, hogy aláírjuk a szerződést az egyik hagyományos, nagy szoftvergyártóval, de inkább éreztük magunkat pályázónak, semmint vevőnek. A különböző szerződési feltételek nagyon bonyolultak voltak, nem tűntek megfelelőnek, így hát átgondoltuk a döntésünket. Ekkor a tanácsadónk rámutatott, hogy már hardvertől független szoftvermegoldást is vásárolhatunk” – nyilatkozta Ms. Becker. „Ez egy teljesen új megközelítés volt.”
 
“Két cégnek küldtük el a pontos követelményeinket, az abasnak és a Roth-nak, a beérkező válaszok alapján végül az abas mellett döntöttünk” – mondta Ms. Becker.
 

Egy inspiráló együttműködés: az abas és vevőik

 
”Az elmúlt években az abas együtt növekedett vevőivel és a vevők együtt növekedtek az abasszal. Mindig is értékeltem ezt a megközelítést! Az abas a cégünk része és már több mint 27 éve megbízunk bennük” – nyilatkozta Ms. Becker.
 
Ms. Becker az abas ERP bevezetéséről így nyilatkozott: “Számunkra hatalmas előnnyel járt, hogy korán elkezdtük használni az abas ERP-t. Segítségével olyan IT háttért sikerült kialakítanunk, amin soha nem kellett változtatnunk. Ismerek olyan vállalatokat, akiknél le kellett cserélni a vállalatirányítási rendszert, néhányuknál több alkalommal is. Ez minden alkalommal sok munkaidőt vesz el a dolgozóktól. 1986 óta dolgozunk az abasszal, és soha nem volt szükségünk adataink költöztetésére” – summázta az elmúlt évek tapasztalatát az ügyvezetőnő. 

Címkék:Nemzetközi

Ajánlott bejegyzések